De behandeling

Algemene tandheelkunde
De praktijk is uitgerust met een OPG, een röntgenapparaat dat van alle kanten van het hoofd zeer gedetailleerde, digitale foto’s maakt. Aan de hand van deze foto’s doet de tandarts metingen om bijvoorbeeld de oorzaak van tandproblemen vast te stellen. Deze foto’s vormen een belangrijke basis voor het behandelplan.
Dankzij het OPG kunnen wij eveneens kleine kaakchirurgie uitvoeren: doorlopende lipbandjes verwijderen, verstandskiezen trekken, behandelingen waarvoor u anders naar de kaakchirurg zou moeten.

Bij elke controle wordt steevast veel aandacht besteed aan het verwijderen van tandsteen en worden tanden lekker gepolijst. We gebruiken standaard witte vullingen.
Zenuwbehandelingen worden bijzonder zorgvuldig en zeer uitgebreid uitgevoerd. In de folders kunt u meer lezen over onder andere wortelkanaalbehandelingen en gebitsverzorging.

Cosmetische tandheelkunde (esthetische tandheelkunde)
Verkleurde tanden kunnen weer natuurlijk wit worden door bleken. Tandartspraktijk Fabels kent diverse methoden:

Met facings kunt u oneffenheden in uw gebit corrigeren, zoals een afgebroken tand, een spleetje tussen uw tanden, onregelmatige stand of kleurverschil. Facings zijn schildjes van composiet of porselein, op maat en kleur gemaakt, die op de tand worden geplakt.

In de folders staat aanvullende informatie over bleken en facings.

De stand van uw tanden kan gecorrigeerd worden door bijvoorbeeld een beugel, zie hiervoor Orthodontie. Tevens kunt u grijze vullingen door witte laten vervangen.

Kindertandheelkunde
De verzorging van het melk- en wisselgebit van kinderen vereist vaak specifieke kennis en vaardigheden. Bovendien is het zeker bij kinderen van belang dat de tandarts en de assistenten inlevingsvermogen en geduld tonen. Tandartspraktijk Fabels is met recht gezinstandarts bij uitstek te noemen.

In de folders vindt u onder meer informatie over wisselen, tanden poetsen met kinderen en tandartsbezoek door kinderen.

Orthodontie
Tandartspraktijk Fabels past hoogwaardige orthodontie toe. Kiezen verwijderen, kiezen naar voren halen, bovenkaak splijten, uitneembare èn vaste beugels – Fabels heeft zelfs al twintig jaar ervaring in beugels! Voor kinderen en volwassenen.
Clip-brackets hoeven minder vaak bijgesteld hoeven te worden dan andere beugels, ca. één keer in de zes à acht weken. Daardoor is dit type beugel aantrekkelijk voor vooral volwassenen. Ook kunnen we witte blokjesbeugels plaatsen, die wat minder opvallend zijn.

Mondhygiëne
Tijdens alle controles en behandelingen wordt veel aandacht besteed aan actieve preventie van tand- en tandvleesproblemen. Voor aanvullende en verdergaande behandeling kunt u in de stoel van onze mondhygiëniste plaatsnemen. Zij helpt u met mondhygiëne en gebitsverzorging. In de strijd tegen slechte adem kan de praktijk u een tongschraper met aanvullend spoelmiddel adviseren. Op de pagina met folders vindt u een brochure over slechte adem, en meer informatie over bijvoorbeeld flossdraad en tandenstokers.

Implantologie
Wij hebben een goede samenwerking met implantoloog prof. Daniel Wismeijer in Dieren. Hij adviseert en helpt u op het gebied van implantologie.

Office-
manager
Ellen


Ellen: “Sinds 1992 ben ik werkzaam in de tandartsenwereld. In 2004 ben ik bij tandarts Fabels als preventie-assistente gaan werken. Tegenwoordig kunt u mij vooral aan de balie vinden. Als u belt naar de praktijk dan krijgt u mij aan de telefoon en maak ik uw afspraak of denk ik met u mee bij vragen en problemen. Ik vind het belangrijk dat iedere patiënt met een zo goed mogelijk gevoel de praktijk binnenkomt en weer verlaat, wetend dat een tandartsbezoek niet altijd even leuk is. In mijn vrije tijd wandel ik graag, het liefst met vrienden. En ik speel trompet bij muziekvereniging Eendracht in Eerbeek.”