Bij facings worden dunne tandkleurige schildjes op de tand geplakt waardoor spleetjes kunnen worden weggewerkt, afgebroken hoekjes onzichtbaar worden gemaakt of verkleurde tanden worder verfraaid. Een facing is niet van echt te onderscheiden en voelt als een eigen tand of kies. Er zijn twee soorten facings, composiet of porselein.

Composiet Facing

Bij een composiet facing is één bezoek aan de tandarts voldoende. Samen met de tandarts kiest u de kleur uit die het best bij uw gebit past. Om de facing aan te brengen maakt de tandarts ruimte door een dun laagje van de tand af te slijpen. De tand wordt behandeld met een etsend materiaal en hechtmateriaal om vervolgens het composiet aan te brengen. Nadat de aangebrachte composiet in de gewenste vorm is gebracht en met een speciaal lampje is uitgehard wordt het harde oppervlak geslepen en gepolijst om de vorm af te maken.

Middels composiet facing verfraaiing van de boventanden.

De ruimte tussen de voortanden van deze mevrouw hebben wij opgevuld door middel van composiet facings.

Dit meisje in kwestie vond de witte vlekken op haar tanden erg lelijk en wilde hier graag wat aan laten doen. Door middel van composiet facings zijn haar tanden nu weer mooi wit.

Meneer wilde graag de ruimtes tussen zijn ondertanden kwijt. Met 4 composiet facings hebben we dit kunnen realiseren.

Jongen van 9 jaar wilde graag volwassen tanden. Zijn gebit heeft geen blijvende boventanden aangelegd, alleen melktandjes. Er zijn vier melktanden in de bovenkaak uitgebouwd met vier composiet facings. De vier ondertanden zijn tevens uitgebouwd met composiet facings

Door een antibioticakuur in het verleden waren de voortanden van deze patiŽnt erg verkleurd. Om de verkleuringen weg te halen zijn er twee composiet facings gemaakt.

Met vijf composiet facings in de ondertanden zijn de verkleurde tanden in de onderkaak weer witter gemaakt. In de bovenkaak draagt de patiŽnt een prothese.

De patiŽnt had genoeg van zijn lelijke vullingen in de voortanden. Door middel van twee composiet facings hebben de tanden weer een heel ander uiterlijk gekregen.

De patiŽnt had afgebrokkelde voortanden en scheefstand van de voortanden. Dit is gecorrigeerd door vier composiet vullingen in de voortanden.

Door enkele jaren niet de tandarts te bezoeken had deze patiŽnt veel afgebroken en verkleurde tanden. Door composiet vullingen en zes composiet front facings kan meneer weer trots zijn op zijn gebit.

De stand van vier scheve en verkleurde boventanden zijn gecorrigeerd met vier composiet facings.

Door een val met schaatsen waren de voortanden van dit meisje afgebroken. Met twee composiet facings zijn de tanden weer een geheel geworden.

Het spleetje tussen de voortanden en de verkleuring van de tanden sprak de patiŽnt niet aan. Door middel van vier composiet facings is het diasteem (de tussenruimte) weer gesloten en van de kleur weer een geheel gemaakt.

Met zes composiet facings in de bovenkaak is het spleetje tussen de voortanden in de bovenkaak gecorrigeerd.

Tussen de voortanden waren diastemen, tussenruimtes, aanwezig. Met vier composiet facings zijn de tanden iets breder gemaakt waarmee de diastemen werden gesloten.

Meneer had lelijke frontvullingen en diasteem tussen zijn voortanden. Met 2 composiet facings is het diasteem gesloten en zijn zijn voortanden weer mooi.

Meneer was niet blij met de verkleuringen langs zijn tanden. Tevens zaten er ook kleine barstjes in zijn tanden. Met 6 composiet facings zijn zijn tanden weer mooi gemaakt.