Mededeling in verband met Coronavirus


Eerbeek, woensdag 22 april 2020

Geachte patiënten van tandartspraktijk Fabels,

Na heel wat weken onzekerheid mogen we onze werkzaamheden hervatten.
We volgen strikt de normen van de overkoepelende beroepsvereniging in de mondzorg en de RIVM. Onze Nederlandse richtlijnen op gebied van infectie en preventie behoren tot de hoogste in Europa. Wij passen dat zorgvuldig en professioneel toe.

De afgelopen weken hebben wij zeer veel afspraken moeten annuleren. Zowel voor u als
voor ons een ongemakkelijke en ongebruikelijk situatie.
Het nieuwe op Corona aangepaste behandelrooster heeft ook invloed op uw toekomstige afspraken. Wij vragen u om begrip daarvoor. Per mail roepen wij u weer op.

De frequentie van onze praktijk bezoeken voor uw mondzorg is doorbroken.
Om te voorkomen dat deze periode schade veroorzaakt aan uw mondgezondheid willen we u weer inplannen voor een afspraak. Blijf in de tussentijd nog zorgvuldiger dan voorheen uw mond goed verzorgen volgens de adviezen die wij u normaal geven tijdens de behandeling.

Om u voor te bereiden op uw volgende bezoek aan onze praktijk vragen wij u om de genomen maatregelen hieronder te lezen. Per ruimte beschrijven we hoe we u en onszelf beschermen. In de bijgesloten flyer staan daar foto’s van afgebeeld.

Corona besmetting meldplicht
Bent u besmet met Corona of heeft u de symptomen daarvan dan behandelen wij u en uw gezinsleden niet totdat het risico op besmetting is verdwenen. U bent verplicht dit aan ons te melden. U zegt uw afspraak kosteloos af.
Bij spoedeisende hulp nemen wij contact op met de GGD en verwijzen u door naar het Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM) in onze regio.

In alle andere gevallen kunnen wij u weer behandelen. De bestaande afspraken blijven bestaan tenzij u door ons wordt afgebeld.

Bij de toegangsdeur
Open de deur met uw elleboog. De klink is daarvoor aangepast. De toegangsdeur opent soepeler dan voorheen. De toegangsdeur is drempelloos. Een buggy of rolstoel kan eenvoudiger naar binnen.

In het voorportaal
Reinig uw handen met alcohol uit de nieuwe desinfectie zuil. Bedien ook dit apparaat met uw elleboog. Ouders moeten de zuil bedienen voor hun kind.
Graag uw jas ophangen aan de kapstok.
De deur naar de wachtkamer ook met de elleboog klink bedienen.
Raak met uw handen zo weinig mogelijk objecten en oppervlaktes in de praktijk aan.

In de wachtkamer
Onze wachtkamer is op de 1,5 meter maatregel aangepast en is veel leger dan gebruikelijk.
Slechts 3 stoelen zijn aanwezig. Wat betekent dit verder voor u:
- We staan maximaal 3 patiënten toe in onze wachtkamer.
- Uw wachttijd hebben wij geminimaliseerd om contact met andere patiënten te vermijden.
Daarom zijn de behandeltijden verlengd van 30 naar 40 minuten. Deze extra 10 minuten wordt gebruikt om de kamers volgens ons Corona protocol te reinigen en U gaat door een lege wachtkamer naar buiten.

Voor families:
Maximaal 1 ouder met 1 kind per afspraak. Ook voor u geldt maximaal 3 patiënten in de wachtkamer. Het kan voorkomen dat u dan in de auto moet wachten voordat u naar binnen kan.

De behandelaar roept u in de wachtkamer om naar de behandel kamer te komen.

Bij de balie
Onze office-manager hebben we beschermd met een doorzichtige plaat boven de balie.
Alle afspraken worden telefonisch of digitaal met u gemaakt
Informele gesprekken voeren met de office-manager wordt zeer afgeraden om de smalle doorgang vrij te houden en de office-manager te beschermen.

In de behandelkamer
Bij het behandelen van een kind mag maximaal 1 ouder of begeleider aanwezig zijn.

De behandelaar draagt een beschermende jas, haarnetje, beschermbril, veilig mondkapje en handschoenen. Dus voor u vrijwel onherkenbaar.

Informele gesprekken willen we beperken en vermijden om vertraging van de behandeling te voorkomen. Vertraging betekent het creëren van onnodig risico op persoonlijk contact in de wachtkamer.

Voor de behandeling spoelt u uw mond met 1% waterstof peroxyde. Daarmee desinfecteert u uw de mond ter voorkoming van besmetting van de behandelaar.

Vervolgafspraken
Dit gebeurt niet meer aan de balie. De behandelaar maakt met u in de kamer een vervolgafspraak. Bij uitgebreide behandelingen, waarvoor meerdere afspraken moeten worden gemaakt, wordt u teruggebeld door onze office manager.

Heeft u vragen of is er iets onduidelijk neem dan gerust contact met ons op:
Telefoon 0313-651698
E-mail info@tpfb.nl


Team Tandartspraktijk Fabels
corana maatregelen

Mond-
hygieniste i.o. Sema en preventie assistente melanie

Sema: „Kindertandheelkunde is een vak wat me erg aanspreekt en daarover wil ik graag meer leren. Mijn doel is om de studie tandheelkunde in Amsterdam te gaan volgen om daarna als tandarts te werken. In mijn vrije tijd ga ik graag dansen en houd ik erg van R&B. Als ik dat kan combineren met heerlijk gezellig shoppen in Istanbul dan krijg ik helemaal goede zin.”

Melanie: „Het is ontzettend leuk om te werken in de praktijk van Barbara Fabels. Er is veel afwisseling en geen dag is hetzelfde. met een team mensen helpen om hun mondgezondheid weer helemaal goed te krijgen en te houden is fantastisch om te doen. Naast mijn werk houd ik van reizen en vooral Amerika spreekt mij erg aan. In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met hardlopen en paardrijden.