Uw eerste kennismaking met onze praktijk

Dat tandartspraktijk Fabels een ‘dames’ praktijk is, is te merken aan kleine details: verse bloemen, frisse kleuren, rustgevende muziek, gezelligheid, nauwkeurigheid maar vooral kleinere handen en verfijnde vingers. Dat is ons gereedschap waarmee we u zorgvuldig en deskundig behandelen.

Ontvangst
In de praktijk zijn momenteel alleen dames werkzaam. Bij binnenkomst wordt u aan de balie ontvangen door Ellen. Vervolgens begeleid een preventie-assistente, Dineke, Annet of Ellen, u naar één van onze drie behandelkamers en geeft uitleg over de werkwijze van onze praktijk.

Preventie-assistente
Bij een half-jaarlijkse controle zal de preventie-assistente eerst beginnen met naar uw gezondheid te vragen, dit in verband met eventueel medicijn-gebruik. Vervolgens wordt uw poetswijze bijgestuurd en zal ze uw tanden gaan schoonmaken. Vaak zit er tandsteen wat ze gaat verwijderen en tenslotte wordt alles lekker glad gepolijst.
Naast het verwijderen van tandsteen mag de preventie-assitente ook X-foto’s maken, afdrukken maken, beugelbehandelingen en sealingen doen.

Mondhygiëniste
Onze mondhygiëniste Melany voert in eerste instantie taken uit gericht op de preventie, zoals het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen en tandvleesaandoeningen. Daarnaast voert Melany ook taken uit gericht op genezing, zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen. Dat zijn behandelingen die een preventie-assistente niet mag uitvoeren.

Tandarts
Femke is al drie jaar werkzaam als tandarts en op maandag, woensdag en vrijdag werkt ze in onze praktijk. Tandarts Barbara Fabels is werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Door de komst van Femke zijn we dagelijks geopend waardoor wij u nog beter en sneller van dienst kunnen zijn.

Tandartsassistente
De beide tandartsen worden geassisteerd door tandartsassistente Ince. Een echte duizendpoot die ons ondersteunt voor en tijdens de behandelingen. Tevens stelt ze de patiënt op zijn gemak.

Mond-
hygieniste
Melany


Een baby die voluit lacht met zijn eerste twee snijtandjes vind ik heel mooi en stoer, maar ik wil graag samen met u voorkomen dat u ook zo eindigt met enkel maar twee snijtanden. Van kleins af aan heb ik interesse gehad in de tandheelkunde, de combinatie van werken met mensen, met je handen bezig zijn en iets goeds doen voor de gezondheid betekenen spreken mij erg aan. Zeker omdat uit vele onderzoeken de relatie tussen je mondgezondheid en de algemene gezondheid duidelijk is aangetoond. Het is heerlijk om mensen met een mooi schoon en fris gebit de behandelstoel te zien verlaten en daarbij te werken met een heel leuk en gezellig team om je heen. Een grote wens van mij is om in de toekomst vrijwilligerswerk te doen in bijvoorbeeld Afrika of Nepal. Zo kan ik mijn passie voor verre reizen combineren met mijn passie voor tandheelkunde.