Orthodontie

Eén van de specialisaties van tandarts Fabels is orthodontie. Bij orthodontie houdt de tandarts zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels. In het dagelijks leven is orthodontie te zien door de beugels die mensen dragen. Naast zichtbare beugels zijn er tegenwoordig ook kleine metalen draadjes die achter de tanden geplaatst worden om het gebit na een beugelbehandeling in de goede stand vast te houden. Om het gewenste resultaat te bereiken is regelmatige controle en/of bijstelling van de beugel noodzakelijk.

Bij deze mevrouw hebben we een voortand in de onderkaak verwijderd om ruimte te creëren en de tanden recht te zetten.

Met behulp van een beugel zijn de tanden weer mooi op een rij gezet.

Door middel van een beugel zijn de grote diastemen tussen de voortanden van deze jongen dichtgetrokken.

Deze mevrouw wilde graag een recht gebit maar wilde niet dat de beugel erg zichtbaar zou zijn. Er zijn 2 kleine kiezen getrokken om ruimte te creëren en door middel van een beugel met witte keramische brackets zijn haar tanden mooi recht gezet.

Door vier kleine kiezen te trekken is ruimte gecreŽerd en konden de tanden van deze meneer weer mooi recht gezet worden.

De tanden van deze mevrouw stonden niet netjes op in een rechte rij. Mevrouw stoorde zich vooral aan haar hoektanden. Met een blokjesbeugel is alles weer netjes in een rechte rij komen te staan.

Bij deze volwassen patiŽnt was er veel ruimtgebrek in zowel onder- als bovenkaak. In de bovenkaak zijn er twee kleine kiezen verwijderd en in de onderkaak is er ťťn snijtand verwijderd om het gewenste resultaat te bereiken.

Door vier kleine kiezen te verwijderen en vaste brackets te plaatsen is het ruimtegebrek in onder- en bovenkaak opgelost waardoor de voorheen scheve voortanden nu weer mooi recht staan.

Bij deze jonge patiŽnt waren twee voortanden niet aangelegd. Na 1,5 jaar een blokjes beugel te hebben gedragen zijn er twee Stick-tech brugjes (glasvezel versterkte etsbruggen) geplaatst en met composiet uitgebouwd om de diastemen (tussenruimte) tussen haar voortanden te sluiten. Wanneer de patiŽnt 18 jaar is kunnen er eventueel nog twee implantaten in. Op dit moment is ze daar nog te jong voor.

Deze jonge patiŽnt mistte een voortand en de andere voortand was erg smal. Door op de plaats van de missende tand een glasvezel versterkte etsbrug te maken van composiet en nadat ze 1,5 jaar een blokjes beugel heeft gedragen heeft ze weer een mooi gesloten gebit.

Door 1,5 jaar een blokjes beugel te hebben gedragen is de onregelmatige stand van de onder- en bovenkaak netjes gecorrigeerd.

Bij deze jongen waren er veel diastemen (tussenruimten) in de onder- en bovenkaak. Door middel van 1,5 jaar een blokjes beugel zijn de diastemen in onder- en bovenkaak gesloten.