Bij facings worden dunne tandkleurige schildjes op de tand geplakt waardoor spleetjes kunnen worden weggewerkt, afgebroken hoekjes onzichtbaar worden gemaakt of verkleurde tanden worder verfraaid. Een facing is niet van echt te onderscheiden en voelt als een eigen tand of kies. Er zijn twee soorten facings, composiet of porselein.

Porselein Facing

Een porseleinen facing is duurder dan een composiet facing maar er zijn ook meer werkzaamheden nodig. Zo zijn er minimaal twee bezoeken aan de tandarts nodig. Nadat u de juiste kleur heeft uitgezocht worden er foto’s gemaakt en een gebitsafdruk. Aan de hand hiervan maakt de tandarts een facing in de juiste kleur. Bij het tweede bezoek wordt de tand voorbehandeld, van een hechtlaag voorzien en vervolgens wordt de facing geplaatst.

Door middel van porseleinen facings verfraaiing van de boventanden.

Deze patiŽnt wilde zijn gebit graag laten opknappen. De tanden zijn gebleekt en er zijn facings gemaakt. De kroon is vervangen door een nieuwe kroon.

Door in het verleden veel pijp te roken zijn de voortanden van deze patiŽnt enorm bruin geworden. Dit is behandeld met zes porseleinen facings waardoor het gebit weer mooi helder is geworden.

Het spleetje tussen de voortanden en de verkleurde vullingen stoorden deze patiŽnt enorm. Er is gekozen voor vier porseleinen facings omdat porselein mooi blijft wanneer een patiŽnt stevig rookt.

De 2 lelijke frontkronen van mevrouw zijn vervangen door 4 nieuwe porseleinen facings. De hoektanden zijn mooier gemaakt door nieuwe vullingen.