De Praktijk

Op een prachtige locatie in het Wilhelminapark in Eerbeek, aan de rand van het bos, ligt de praktijk van tandarts Fabels. Hier staat een team van experts klaar om een ieder een stralende glimlach te bezorgen.

Tandartspraktijk Fabels onderscheidt zich in het persoonlijke contact met de patiënt. Tijd, rust en een goede communicatie vormen de basis van elke behandeling. Met name voor angstige patiënten is dit erg prettig. “We leggen veel uit, we leiden af, we geven patiënten steeds de mogelijkheid om te slikken en te praten: allemaal kleine dingen die een groot verschil in de angstbeleving maken”, aldus tandarts Fabels.
Ook voor kinderen werkt deze aanpak heel goed. “Kinderen mogen de instrumenten uitgebreid bekijken en voelen, we praten over wat we gaan doen en spelen in op hun belevingswereld: dat neemt veel spanning weg. Oog voor de patiënt, daar draait het om.”

De tweede pijler van de praktijk is een bijzonder breed aanbod van tandheelkundige behandelingen. Naast algemene tandheelkunde kunt u hier terecht voor hoogwaardige orthodontie en cosmetische tandheelkunde, bijvoorbeeld. “Wij hebben al meer dan twintig jaar beugelervaring, voor kinderen en volwassenen. Met name volwassenen kunnen we clipbrackets aanbevelen. Je hoeft daarmee niet zo vaak terug te komen, slechts één keer in de zes à acht weken. Dat maakt het dragen van een beugel al wat makkelijker. We kunnen ook witte blokjesbeugels plaatsen, waarmee je minder opvallend even mooi resultaat bereikt. Trouwens: op dit moment hebben we direct plaats voor nieuwe beugelpatiënten.”
Ook op cosmetisch gebied doet de praktijk opvallend veel. “Naast het corrigeren van scheve tanden door beugels, kunnen we kleurverschillen wegnemen. In de praktijk is bleken een veel voorkomende behandeling. Met onze bleeklamp duurt de behandeling slechts anderhalf uur! Bovendien maken we facings, van composiet en porselein. Dat zijn een soort kunstnagels voor je tanden, om bijvoorbeeld verkleuringen of beschadigingen mee te corrigeren.
Zelfs kindertandheelkunde, kleine kaakchirurgie en zeer gedetailleerde röntgenfoto’s kunnen allemaal gewoon hier, op de Louise de Colignylaan. Nog een groot voordeel van de praktijk is dat we een mondhygiëniste in ons team hebben. Zo kunnen we heel veel voorzieningen onder één dak aanbieden.”

Hier kunt u meer lezen over de specifieke mogelijkheden van de praktijk:

Hieronder het tv-optreden van Barbara Fabels in de BZT show:

tandarts
Barbara Fabels

"Eerbeek is een heerlijke plek om te wonen en te werken, zo groen en nog zo lekker rustig. Perfect om lekker te fietsen, te tennissen of te golfen. Mijn werk is ook mijn hobby. Ik ben wel een beetje een vakidioot! Het allerleukste in de praktijk vind ik de beugels. Het contact met de kinderen en de mechanica die erbij komt kijken, spreken me erg aan.
Mijn levensmotto is
'niet lullen, maar poetsen'."